http://aulasdeinfantilantoniomachado.blogspot.com.es/p/recursos.html
ATENCIÓNPODÉIS VER LAS ÚLTIMAS FOTOS DE LA EXCURSIÓN A "VIALDEA" HACIENDO CLIC SOBRE ESTAS PALABRAS, sobre el icono de "vialdea" de la barra izquierda o sobre el botón "FIESTAS/EXCURSIONES". NO OLVIDES MIRAR, TAMBIÉN, OTRAS FOTOS PUBLICADAS EN EL APARTADO DE "FOTOS TRABAJOS", los comentarios del botón "ACTIVIDADES" Y LOS ENLACES DEL APARTADO "RECURSOS".¡MUCHAS GRACIAS! (para parar el texto situarse encima)
ATENCIÓPODEU VEURE LES ULTIMES FOTOS DE L'EXCURSIÓ A "VIALDEA" FENT CLIC SOBRE AQUESTES PARAULES, sobre la icona "Vialdea" de la barra esquerra o sobre el botó "FESTES I EXCURSIONS". NO OBLIDEU MIRAR, TAMBÉ, LES ALTRES FOTOS PUBLICADES EN L'APARTAT "FOTOS TREBALLS", els comentaris del botó "ACTIVITATS" I ELS ENLLAÇOS DE L'APARTAT "RECURSOS". MOLTES GRÀCIES! (per a parar el text situar-se damunt)
Relojes de Arena - GIFMANIAEspera un poquito a que se descargue.../Espera un poc a què es descarregue..

domingo, 9 de febrero de 2014

ACTIVITATSACTIVIDADES

PARA LEER ESTA SECCIÓN EN CASTELLANO HAZ CLIC AQUÍ


EN EL NOSTRE COL·LE FEM MOLTES ACTIVITATS...


TALLERS. En el nostre col·le duem a terme tallers (de pintura, de nombres, de lletres...), on els xiquets posen en joc habilitats específiques i realitzen tasques seqüenciades; dirigides per les tutores i amb l'ajuda de la mestra d'anglès en les sessions de "ART" (TALLERS D'ART EN INGLÉS) o amb l'ajuda de familiars.
En els TALLERS EN COL·LABORACIÓ FAMILIAR, els/les pares/mares acudeixen al nostre centre una vesprada a la setmana per a ensenyar als xiquets a jugar amb diferents materials i jocs proposats per les mestres per al desenvolupament lògic-matemàtic, de la lecto-escriptura, expressió artística, etc.. Podeu veure alguns exemples en l'apartat "TREBALLS" o fent CLIC ACÍ


LLIBRES VIATGERS. A més dels tallers, des del nostre cicle duem a terme altres activitats que impliquen la col·laboració de les famílies i que ajuden als nostres xiquets a sentir-se protagonistes, motivats i reforçats en la seua autoestima. Per açò, en les diverses aules, les tutores envien "llibres viatgers", que passen per totes les llars dels nostres alumnes; perquè els xiquets, creuen, s'expressen, expliquen les seues experiències, imaginen... amb l'ajuda dels seus pares i mares. Després aquesta labor és exposada en les aules i els xiquets se senten especials i les famílies implicades en les tasques escolaR.Aquesta experiència és arreplegada en uns bonics llibres col·lectius, creats entre tots/totes, que formaran part de la biblioteca d'aula perquè els xiquets puguen fullejar i recordar el viscut o experimentat. Alguns d'aquests llibres arrepleguen les vivències dels més xicotets durant el cap de setmana amb les seues mascotes de la classe ("EL CAP DE SETMANA AMB...."); uns altres els porten a expressar els seus desitjos i preferències ("QUE VOLS SER DE MAJOR?, "LES NOSTRES RECEPTES FAVORITES"....); i uns altres a inventar i expressar-se ("UNA HISTÒRIA CREADA ENTRE TOTS", "EL MEU NOM FA RIURE"...). Per a veure alguns d'aquests exemples pressiona el botó "TREBALLS" o fes clic en les següents exemples: EXEMPLE 1EXEMPLE 2, EXEMPLE 3


PROJECTES. En Infantil els alumnes del nostre Centre, poden dur a terme senzills projectes de recerca entorn de temes interessants per a ells, que sorgeixen de les seues pròpies propostes. Són exemples: els dinosaures, les princeses, els gats, els esquirols, l'univers... Després de l'elecció comuna del tema, la detecció de les idees prèvies (què sabem?) i del que ens agradaria saber (què volem saber?), les tutores sol·liciten a les famílies la seua col·laboració mitjançant l'aportació de materials que tinguen a casa i d'altres suggeriments i propostes. Aporten llibres, pel·lícules, jocs, disfresses, joguets, tot tipus d'imatges i informació d'internet... A partir d'aqueix moment, el nostre equip dissenya una sèrie de riques i variades activitats, racons, experiències... que portaran a aprofundir als xiquets sobre el tema. La durada dels mateixos dependrà de l'interès suscitat en els nostres alumnes i el seu procés i resultat quedarà recollit en mapes conceptuals i en senzills "llibres" amb alguns dels continguts treballats. Podeu veure fotografies d'alguns exemples de projectes duts a terme en el nostre Centre en l'apartat "TREBALLS" o fent clic en el següent exemple: EXEMPLE 1


ANGLÉS. La nostra escola és un CENTRE PLURILINGÜE. Açò significa que en el nostre Col·legi es duen a terme sessions d'anglès que comencen des del cicle d'infantil i es perllonguen durant tota l'etapa de primària, no solament des de l'ÀREA DE LLENGUA ANGLESA, sinó també DES DE L'ÀREA DE "ART" (PLÀSTICA EN INGLÉS). 

En infantil, els nostres alumnes, s'inicien en la llengua mitjançant sessions motivadores (PODEU VEURE UNA SESSIÓ D'INGLÉS FENT CLIC ACÍ: PRÒXIMAMENT), dirigides per un/una d'especialista d'anglès; que mitjançant les divertides cançons i motivadors contes que presenta; els jocs amb la mascota "Monkey", el treball de les rutines en anglès; el desenvolupament d'activitats plàstiques en les sessions de "ART"; la preparació d'esdeveniments rellevants (Halloweeen, Christmas.), etc. aconsegueix fomentar el gaudi, la participació i l'interès per l'anglès en els nostres/as xicotets/as. Amb aquestes i altres activitats orals i escrites els alumnes s'inicien en l'escolta activa d'aquesta llengua, l'aprenentatge de vocabulari senzill, l'expressió de fórmules de cortesia i peticions bàsiques, en la compressió global de textos i... Molt més!. Per a visitar alguns enllaços amb cançons, jocs i activitats en anglès pressiona el botó "ENGLISH" o fes clic en el següent exemple: EXEMPLE 1. 


ANIVERSARIS. Des del cicle d'infantil tenim en compte aquells esdeveniments significatius per als xiquets i què pot haver-hi més significatiu que el seu aniversari?. Volem donar aquest espai de protagonisme als alumnes perquè se senten especials i orgullosos/es de "fer-se majors". És per açò, que l'últim divendres de cada mes, els xiquets que compleixen anys en ell, celebren junts amb els seus companys/companyes, aquest especial moment amb un ric esmorzar. Els/les companys/companyes li cantaran i felicitaran personalment, li posarem una bonica corona i.... seran els reis/reines del dia!. Per a conèixer les normes sobre el funcionament dels aniversaris, les dates de celebració, les fotos i més visita el botó "ANIVERSARI" situat en la capçalera del nostre blog o fes clic ACÍ


FESTES. Des del nostre centre donem gran importància a les manifestacions culturals de l'entorn. Per açò, tant a nivell d'aula com del col·le, duem a terme una sèrie d'activitats i propostes amb la finalitat de donar a conèixer als nostres alumnes els trets més característics de les mateixes; i a ajudar-los a viure-les, gaudir-les i a valorar-les com a part de la nostra cultura. Són exemples: el Nadal, dia de la Pau, carnestoltes, Falles, etc. EXCURSIONS O EIXIDES. En el nostre centre també desitgem acostar la realitat als alumnes. Per açò hem planificat una excursió per a final de curs (veure més endavant), però també algunes visites interessants com per exemple, la "visita a correus dels alumnes de 5 anys". Podeu conèixer les característiques d'aquestes celebracions en infantil i gaudir de boniques presentacions de fotografies i vídeos sobre les mateixes fent clic en el botó "FESTES/EXCURSIONS" que apareix en l'encapçalat del nostre blog o des d'ACÍ.


BIBLIOTECA DE CENTRE. Els nostres alumnes poden acudir una vegada al mes (i sempre que la tutora ho considere) a la biblioteca de Centre on el "SALATARÍN LECTOR" (mascota de la biblioteca) els espera amb fabuloses històries...
En aquest espai, els xiquets acudiran a la biblioteca per a veure i escoltar contes narrats per les seues mestres o en altres formats (audio-llibres on-line, gràcies al projector del que disposa l'aula), a fullejar i llegir tot tipus de llibres i contes adaptats als seus nivells, a cercar i consultar informació per als projectes que es duen a terme en infantil o per a prendre prestats llibres i contes per a les aules o per a casa gràcies a UN SISTEMA DE PRÉSTECS amb el CARNET DE SOCIS DEL CLUB SALTARÍN- LECTOR que el nostre centre a creat per als més xiquets; així com altres motivadores activitats d'animació a la lectura.
Encara que els/les mestres actuarem com a guies i orientadors d'aquesta activitat es potenciarà, sobretot, l'elecció lliure de llibres per part dels nostres alumnes (atenent als seus interessos i preferències); potenciant així el plaer per llegir i acudir a la biblioteca com a font d'aprenentatge, però també com a font de goig i diversió.

A més, en acudir a ella, els més xicotets aprendran el funcionament general i les normes de comportament d'una biblioteca: els contes i llibres que tenen un color concret són d'infantil i cal agafar-los i guardar-los en el lloc corresponent; cal escoltar i guardar silenci; cuidar i respectar els llibres i materials que hi ha en ella; que hem de mantenir net i ordenat l'espai; que hi ha una responsable que registra els llibres que ens portem en l'ordinador i en la nostra fitxa de lectors (carnet "saltarín-lector"), etc.

Els nostres alumnes de primària, també disposen del servei de "BIBLIOPATI", que consisteix a acudir en les hores de pati a estudiar i repassar, realitzar treballs, cercar informació... sota el assessorament de diferents mestres.

Per a conèixer més sobre el funcionament de la biblioteca de Centre i el seu horari de préstec fes clic en el botó "BIBLIOTECA" situat en la barra esquerra del nostre blog o accedeix des d'ACÍ. A més des d'ell pots accedir als treballs i activitats que han realitzat alguns alumnes a partir dels materials que es troben en la biblioteca. 

L'equip d'infantil agraeix el treball i la dedicació de la mestra Laura Juan Solá en el funcionament i gestió general d'aquest espai i de les activitats que es duen a terme en ella; així com la seua difusió a través del blog "librosyaparte". Moltes gràcies senyo!!!.


RÀDIO. Des del nostre col·le es duu a terme un projecte innovador d'ús de la ràdio en les escola. Aquest mitjà consisteix a emetre programes radiofònics on s'exposen els treballs realitzats per tots els alumnes del centre relacionats amb diferents seccions: notícies, poemes, acudits... Té la finalitat d'entretenir, ensenyar i informar a tots els oïdors (adults i xiquets). En ell participen alumnes des d'infantil fins a primària. No us oblideu visitar el BLOG DE MACHADO-RÀDIO DES D'ACÍ o fent clic en el botó situat en la barra esquerra del blog o EL CANAL USTREAM de l'Antonio Machado amb els programes en directe (fes clic ací) A més podeu descarregar-vos la APP que mestre Ángel ha creat per al nostre col·le des de Google Play Store. 

Volem agrair al mestre Ángel Mata López la seua gran labor des de Machado-ràdio, sense el qual aquests estupends programes serien impossibles. Moltes gràcies pel teu esforç i dedicació!!!. 

Podeu escoltar, a continuació, un fragment de la participació dels alumnes d'infantil en els programes de ràdio:

*Per a escoltar/descarregar aquest programa al complet fes clic ací o visita les pàgines citades anteriorment. 



METEOCOl.LE. Des del nostre centre també es duu a terme un projecte innovador relacionat amb una estació metereològica, on els alumnes del nostre Centre arrepleguen dades variades sobre el temps actual i prediccions, diverses dades (màximes i mínimes) sobre la temperatura, humitat, vent, pressió, sensació tèrmica i ... Molt més!, que posteriorment s'exposen mitjançant diversos panells en el passadís central del col·le i que es lliuren a les diverses aules per a ser exposats/treballat. Per a conèixer totes les sdades d'aquest projecte i de les seues instal·lacions visita la web del METEOCOL.LE prement sobre el botó situat en la barra esquerra o ACÍ. Agraïm el treball realitzat pel seu coordinador, Vicente Millán Domenech, en col·laboració amb els alumnes de 5º i 6º voluntaris. 
Encara que aquest projecte s'enfoca més cap als nivells de primària, les tutores d'infantil també poden utilitzar algunes dades en el seu registres del Meteocol.le, per a iniciar als més xiquets en l'estadística o per a comparar si les prediccions realitzades es compleixen o no. En qualsevol cas, en totes les aules es realitza un seguiment diàriament del temps (quin temps fa?), registres/estadístiques sobre la quantitat de dies que ha fet un temps determinat (quants dies ha fet sol?; i pluja?) o mesurament de les temperatures i registre de les mateixes (que temperatura fa?); iniciació a la diferència entre temperatura i temps (pot fer molt fred i que isca el sol; quan la temperatura puja fa calor i quan baixa fred); la relació entre el temps i les estacions o la vestimenta que portem, etc. Podeu veure alguns exemples en les següents fotografies: PRÒXIMAMENT. 



PERIÒDIC. El nostre centre, des de 1984, duu a terme un projecte denominat "LLAPICER INFORMATIU". Es tracta d'un periòdic escolar que arreplega notícies, escrits, dibuixos, imatges i esdeveniments destacats del nostre Centre. A més de les notícies, els nostres alumnes col·laboren amb entrevistes, passatemps, receptes, acudits, tot tipus de redaccions i... Molt més!. 

El col·le disposa d'una versió digital d'aquesta bonica revista des del número 1 fins a l'actual. Podeu accedir a ells a través del BLOG DEL "LLAPICER INFORMATIU" des del botó "EL PERIÒDIC" situat a l'esquerra o des d'ACÍ. *Per a descarregar-la és necessari estar registrat en "CAMALÉO". El registre és gratuït i senzill. Pots accedir a la pàgina de registre fent clic en l'anterior paraula "camaléo". L'equip d'infantil desitja felicitar, per la seua gran labor en el disseny i gestió del lLapicer informatiu, a Juan Antonio Batxiller Caba. Moltes gràcies!.

A continuació us presentem una captura d'imatge de dos treballs presentats al periòdic pels alumnes d'infantil:
*Per a veure aquest nombre al complet fes clic ací o visita les adreces anteriors. 


NOVES TECNOLOGIES. L'Antonio Machado intenta estar al dia amb el món tecnològic en el qual estem immersos. Per a açò disposem, tant en infantil com en primària, d'un aula amb PDI. També disposem en diverses de les nostres classes de canó i pissarra per a la projecció d'activitats. Així mateix, en cada classe d'infantil hi ha un ordinador infantil i, a més, disposem d'un aula d'informàtica en el centre amb diversos equips informàtics, l'ús dels quals està subjecte a l'horari general de Centre. 

Alguns mestre, estan presents en la xarxa mitjançant la creació de diversos blogs destinats als alumnes, als seus familiars o a la difusió d'activitats dutes a terme en el Centre o en les aules. Podeu veure alguns exemples en la barra esquerra del nostre blog. 


ALTRES ACTIVITATS: 



  • Hàbits saludables: per a motivar als nostres alumnes en l'alimentació sana i que coneguen les propietats de les fruites com a font d'energia i vitamines duem a terme un taller de suc durant el curs, on tots els nostres alumnes gaudeixen d'un nutritiu desdejuni (suc de taronja) i el dia de la fruita (tots els dimecres), on els nostres xiquets han de portar fruita per a esmorzar. Per a motivar-los a fer-ho es duu a terme el "Fruitómetre" que és una estadístiques on els alumnes o tutors arrepleguen el número de xiquets que porten fruita i amb el qual s'elabora un registre on al final es donarà un premi (un certificat) a la classe que tinga el major número d'alumnes que solen portar fruita per a esmorzar els dimecres.  
  • Concursos literaris: amb la finalitat de potenciar en els nostres alumnes l'interès i motivació per l'escriptura el Antonio Machado organitza concursos literaris i de dibuixos, on participen tots els nivells i es lliuren premis. Per a veure fotos fer clic ací: PRÒXIMAMENT. 



NO OBLIDES VISITAR LA WEB DEL COL·LE ANTONIO MACHADO Al COMPLET. PER A AÇÒ FES CLIC ACÍ




TAMBÉ ET RECOMANEM VISITAR L'ENLLAÇ DE RECURSOS PER A GAUDIR-LOS DES DE CASA AMB ELS TEUS FILLS/FILLES. FES CLIC ACÍ (O EN EL BOTÓ SITUAT EN L'ENCAPÇALAT).

PECECITOS

¡Puedes darles de comer clicando sobre el agua!

OTRAS FUENTES UTILIZADAS

También recomendamos:
- Para ver correctamente el blog el navegador Google Chrome y sobretodo Mozilla Firefox (navegador más seguro). Internet explorer no descifra bien los códigos Css con los que se diseñan los blogs.
- Para descifrar el código QR la decarga en móbiles y tablets del lector I-nigma: buscar en "Play Store".
- La WEB PICASA como repositorio de imágenes.
- El canal YOUTUBE como repositorio de vídeos

CONTADOR VISITAS

LICENCIA

Licencia Creative Commons Nuestra licencia es: Creative Commons Atribución-NoComercial


Para conocer más sobre las licencias visitar: http://es.creativecommons.org/blog/licencias/